28. 4. 2024   |   svátek má Vlastislav
 

Pikantní marináda na gril

Název Množství a jednotka
maso vepřové - krkovička 1 kg
slunečnicový olej cca 150 ml
grilovací koření 1/2 balení
sojová omáčka 2 lžíce
česnek 6 stroužků
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Do mísy nalijeme olej podle potřeby, obvykle tak cca 150 ml. Přidáme prolisovaný česnek, 1/2 sáčku grilovacího koření, dvě lžíce sojové omáčky, 1 lžíci worcestru, pepř, 1 lžíci kečupu a 1 lžičku koření "pikantní žebírka". Směs promícháme, naložíme do ní maso a necháme v lednici přes noc.


 


RECEPTY

Hrníčkové knedlíky

Postup: Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a necháme je hodinku až dvě proschnout.... zobrazit recept

RECEPTY

Kuře Pad Thai (Phat Thai) s tamarindem

Postup: Zelené fazolky uvaříme v osolené vodě téměř doměkka a odložíme stranou. Kuřecí... zobrazit recept

RECEPTY

Vynikající pomazánka ze sardelové pasty

Postup: Nejdříve uvaříme vajíčka natvrdo. Změklé máslo vymícháme se smetanovým taveným... zobrazit recept

RECEPTY

Telecí saltimbocca

Postup: Telecí maso nakrájíme na půlcentimetrové plátky a zlehka - hladkou stranou... zobrazit recept

RECEPTY

Květákové placičky s ovesnými vločkami

Postup: Květák uvaříme v osolené vodě doměkka. V míse rozmačkáme vidličkou,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Odměňte se kvalitní kuchyňskou výbavou

Ať už bydlíte v miniaturní garsonce či rodinné vile o třech patrech, pár věcí mají naše výsostná království společné – nechybí v nich kuchyně. Místo, kde si po ránu uvaříte povzbuzující kávičku a na oběd či večeři připravíte... zobrazit článek

RESTAURACE

U Johana

Je jen málo míst, kde se člověk cítí opravdu uvolněně a dobře, naše restaurace...